PRODUK DAN SERVICE

Menyediakan Kek Birthday, Kek Perkahwinan, Cupcakes, Brownies, Muffins, Chocolates, Biskut Raya untuk semua majlis yang akan diraikan. Saya juga mengambil tempahan jamuan berbentuk catering seperti Nasi Baryani, Nasi Jagung, Nasi Ayam, Nasi Lemak, Mee Rebus, Mee Kari, Soto serta Kuih Muih...

Sunday, July 31, 2016

Terlajak Menggoda - Air Jagung Lemak Berkrim

Bila anak2 dah sibuk dengan urusan sendiri, ibu pun banyak peluang utk berdenonstrasi dan berkarya sendiri.  Taraaaa inilah hasilnya

Wednesday, July 6, 2016

hidangan pagi aidil fitri

Dah muak sgt makan lontong ketupat katanya.   kita cuba lak chicken chop.  ternyata hidangan ini x meghampakan.  ada kelainan dan swmua ahli keluarga puas hati.  ameen.  resepi..pilih jer dr mana2 koleksi pakcik google



Wednesday, June 22, 2016

Biskut Raya 2016

Subhanallah, lama betul x bersiaran.  k.hjh mmg sibuk sejak bertukar proffession.  Dulu kerja office, sekarang dh mengajar Quran, tajwuid utk tadika kemas, itu sebel
ah pagi, petang pulak, mengajar org dewasa dan kanak2 sekolah..itu dr pukul 2.30 - 6.00 ptg. Mlm pulak pergi mengajar kat umah org.  dan pd hari2 tertentu mengajar di office org.

jadinya, k.hjh gantung dan simpan je semua peralatan membaking.  ni nak raya, rasa malas nak beli cookies....tu yg geledah balik resepi...maklum sekarang dh ada menantu dan besan...
Semperit tradisional yg ranggup dan harum dengan hiasan parutan chedar cheese memang tak mengecewakan

Sunday, March 22, 2015

Cappucino Birthbay Cake

Dengan respi yang dibuat dengan penuh kasih sayang telah menjadikan rasa kek ini begitu istimewa khas untuk anak anak, suami dan seluruh jiran tetanggaku sempena hari ulangtahun diri sendiri...hehe..memang sedap dan rasa penuh lemak berkrim,  gabungan cheese dan uht whipping cream sememangnya tidak dapat dilupakan bila dimakan dengan kek yang disaluti fresh cream yg healty dan fresh fruit dari pasar khamis parit raja...lalala....moga puas hati ye wahai naka2 ibu yg telah bersusah payah menyediakan hadiah istimewa untuk ibu...tqvm my dear



Wednesday, March 4, 2015

Donut ku disukai ramai


serious donut kak hajjah mmg digilai ramai. especially student UTHM? kesian gak tengok Along kerana tak menang tangan nak ambik order katanya.  almaklum assignment banyak, tapi kesian kat kawan2 yang terliuq..Ibu pun rajin kan..Apa pun dimana ada usaha, di situ ada jalan..Tq for always support k.hjh..Untuk tempahan, minimum order ialah 40 biji..4  perisa..





Saturday, January 10, 2015

Dua beranak yang gigih

ini hanya sebahagian dari hasil yang diperolehi....ada bannnnyyyakkkk lagi....ye memang puas bawa balik dan boleh makan seminggu...insyallah roti ini tahan seminggu kalau disimpan ditempat yang betul..